5 lucruri simple care te ajută să treci peste boala copiilor

Când devenim părinți timpul nu ne mai aparține cu adevărat. Ne dorim să facem lucruri de tineri adulți independeți, doar că realitatea ne lovește fix în planuri și suntem nevoiți să reconfigurăm traseul de prea multe ori pe zi. Cel mai greu este când ești obosită, suprasolicitată și cu alte sarcini pe care le ai de făcut, și copiii se îmbolnăvesc.
Total
0
Shares

Este atât de frustrant să nu-ți mai apartii, să îți dai seama că responsabilitatea de a avea grijă de copii, de nevoile lor, de problemele lor poate deveni copleșitoare. Cel mai greu este când ești obosită, suprasolicitată și cu alte sarcini pe care le ai de făcut, și copiii se îmbolnăvesc.

Când apare boala copiilor, atunci este apogeul extenuării și neliniștii.

De ce? Pentru că niciodată nu stii cum se va termina boala respectivă, dacă se transmite și la frați, dacă se finalizează cu o spitalizare, dacă vei mai reuși să dormi 2 ore adunate. Pentru că întreaga ta viață de adult este dată peste cap.

Din păcate, după perioada asta de pandemie, în care am stat atât de izolați unii de ceilalți, parcă ne-a scăzut și mai tare imunitatea și orice boală se prinde de copiii noștri și mai mult decât atât, de cele mai multe ori virușii ăștia ne doboară chiar și pe noi.

www.pexels.com

Și ce e de făcut în situațiile astea? Oare ajută la ceva să disperăm?

  • Spune ce simți!

Pe mine mă ajută să vorbesc despre ce simt, să scriu, să mă descarc. După ce scot toată frica din mine, mă simt cumva eliberată, mai ușoară, mai liniștită. Apoi încerc să-mi reconfigurez traseul și să-mi schimb perspectiva asupra situațiilor. Orice față are și verso. Îmi dau seama că în orice provocare pot găsi și o parte constructivă. Trebuie doar să am răbdare și încredere că dacă o voi căuta, o voi găsi.

Uneori ajung să cer ajutor și astfel să mă apropii de alte persoane. Alteori îmi dau seama că mă întăresc, că devin din ce în ce mai rezistentă și mai echilibrată și astfel mă simt bine în pielea mea.

  • Vezi ce a funcționat în trecut!

Mă ajută să mă uit în urmă și să conștientizez că m-am mai confruntat și alteori cu astfel de situații copleșitoare și că am reușit să trec peste moment, să mă mobilizez total și să fac față situațiilor. Astfel îmi amintesc că POT și parcă frica din sufletul meu se face din ce în ce mai mică și crește încrederea că voi face față și acestei provocări.

  • Ascultă muzică!

La mine funcționează să ascult muzică care mă energizează, melodii pozitive care mă bine-dispun. Muzica are puteri vinecătoare și te poate scoate din starea în care te aruncă frica.

  • Alege-ți gândurile!

Fără gândurile potrivite nu aș reuși să fac față la atât de multe provocări, la atât de mult neprevăzut. Mă ajută să-mi spun: Hai Criss că n-ai încotro! Mobilizează-te, rezistă, e doar o perioadă. O să treacă și presiunea asta! Nu-ți pierde încrederea și curajul!

  • Fii recunoscătoare lui Dumnezeu, vieții, ție!

Mă ajută să am încredere în propriile forțe, mă mobilizează iubirea pentru copiii mei, pentru soțul meu și pentru mama. Ei sunt pilonii existenței mele și fără susținerea lor totul ar fi mult mai greu decât este deja.

Când încep să fiu recunoscătoare ajung să găsesc partea aia constructivă pe care o căutam și mă liniștesc.

La tine ce funcționează? Tu cum te remontezi când te simți copleșită de bolile copiilor.

Total
0
Shares

Spune stop epuizării acum!

Ce ușor ne vine să ne spunem nouă înșine NU. Nu am timp pt mine, acum! Haide că mai pot, nu am încotro! Când de fapt chiar putem să spunem NU la presiunea din afară. Nu orice zi trebuie să fie un maraton!

Comments2

  1. Buna dimineața.
    Este intr-adevar o provocare sa ramai echilibrat cand plange un copil ore in șir, si mai ales cand nu poate spune ce il deranjează.
    Puișorii noștri 🐣

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Introdu adresa ta de mail și te voi ține la curent cu noutăți captivante!

Total
0
Share