De cine să ascultăm? De gura lumii sau de vocea noastră interioară?

Părerea altcuiva este proiecția lui asupra unei realități, nu este realitatea însăși și cu siguranță nu zice nimic despre ce alegeri ar trebui să faci tu. Doar tu poți ști cu adevărat adevărul tău. Nimeni altcineva nu deține adevărul altcuiva.
Total
0
Shares

Ți s-a întâmplat vreodată să te simți însuflețit să alegi o nouă direcție, un alt drum, și fix atunci când aveai mai mult elan au apărut voci cârcotașe care să-și spună părerile lor castratoare? Plini de așa zise bune intenții încearcă să-ți deturneze drumul pentru că așa cred ei că ar fi corect.

Ia să reflectăm puțin la ce am scris mai sus, pentru că vom găsi fix soluția salvatoare. Opinia pe care alții ne-o împărtășesc este o idee care a încolțit în mintea lor, atât. Fiecare dintre noi își construiește raționamente în funcție de propriile sale experiențe, în funcție de informațiile pe care le-a acumulat pe tema respectivă. Toți avem frustrări, toți am avut parte de eșecuri. Cu toții purtăm proprii ochelari care ne alterează realitatea, care o adaptează în conformitate cu lucrurile pe care ”le-am văzut”, și în acord cu felul în care le-am interpretat.

Părerea altei persoane este proiecția acesteia asupra unei realități, nu este realitatea însăși și cu siguranță nu zice nimic despre ce alegeri ar trebui să faci tu. Doar tu poți ști care este adevărul tău. Nimeni nu deține adevărul altcuiva.

Buyer technology interaction

Eu cred ca realmente vorbind nu vom reuși vreodată să fim în acord cu toată lumea, din păcate. Am vrea ca ceilalți să ne împărtășească viziunea în totalitate, dar acest gând nu este realist. Nu te descuraja! Este doar un conflict interior pe care odată ce ți-l lămurești, vei păși încrezător mai departe.

Și atunci ce e de făcut concret cu propriile vise și cu persoanele care ne înconjoară și influența lor nu ne face bine?
Cum am putea merge mai departe pe drumul nostru, având voci împrejur care nu se susțin?

Pasul 1. Analizează intenția interlocutorului

Este eliberator să îți clarifici dacă vocile care te descurajează vin din răutate sau nu. Care este intenția acestei persoane? Din ce se naște părerea ei?

  • Dacă simți că vrea să te descurajeze intenționat, nu-i da atenție. Cuvintele ei ar trebui să-ți treacă pe lângă urechi ca un fum negru pe care nu-l vrei în prejma ta. Dacă simți, îi poți sugera că tu ai drumul tău și că dacă vei avea nevoie de părerea ei i-o vei cere.
  • Dacă observi că intenția este bună, doar că nu corespunde cu viziunea ta, nu te demoraliza. Acceptă că și prietenii apropiați pot avea viziuni diferite de ale tale și că asta nu-i face dușmani. Le poți spune că o să te gândești la părerea lor și că vei lua de acolo ce simți că te-ar ajuta ca să te dezvolți.

    Dacă chiar te-au impactat profund părerile lor, chiar le poți transmite acest lucru cu scopul de a clarifica că pe acest subiect vedeți lucrurile diferit și că nu dorești să continui discuțiile.

Pasul 2. Care este competența celor care au voci amputatoare?

Poți pune preț real pe părerea oricărei persoane? Ce îl recomandă pe el să vorbească despre alegerea ta? Este el expert în domeniu? Dacă da, atunci ar fi bine să iei în calcul și părerea lui. Nu să o urmezi cu sfințenie, dar să reflectezi la ce spune. Avem nevoie să ne înconjurăm de persoane competente, de specialiști care au studiat și au o expertiză în domeniu.

Cum căpătăm expertiză?

Oamenii pasionați de un anumit subiect, de o anumită temă sunt cei care au căutat cu ardoare, cu dedicare și consecvență să stăpânească și să înțeleagă domeniul și astfel s-au dezvoltat. Au căpătat cunoștințe, expertiză în domeniu și de aceea pot avea o voce avizată pe care ar fi indicat să o iei în calcul.

Unii oameni își iau certificări, alții studiază domeniul din pasiune. Fiecare dintre aceste două categorii s-a documentat și consider că poate avea o voce demnă de luat în calcul. Căci oricum cu toții ne putem da cu părerea până la urmă. Ideea e să nu ne lăsăm dărâmați de părerile ”vecinei de la 2”.

Să fii antreprenor de succes, să crezi în visul tău și să ai combustibil să-l susții poate fi o mare provocare. Te ajută să îți construiești niște piloni pe care să se susțină visul tău. Pe aceștia va trebui să îi consolidezi și la aceștia va trebui să te raportezi.

  1. Nu-ți uita valoarea! Nu-ți minimiza competența! Care sunt atuurile tale, calitățile tale? Mizează pe ele!

    Chiar dacă vor apărea momente în care vei simți că-ți pierzi încrederea în potențialul tău, amintește-ți că resursele tale interioare sunt acolo și nu te trădează niciodată. Nu te trăda nici tu!
  2. Ascultă părerea familiei, a apropiaților care au luat parte constructiv la visul tău, care te iubesc, te susțin și care te sprijină moral să reziști și să-ți șlefuiești calea zi după zi.
  3. Păstrează în jurul tău oameni avizați cu care să te sfătuiești: un mentor, un profesor, un coach, o persoană pasionată de subiect, cineva care a mai avut succes în domeniul tău.
  4. Continuă-ți instruirea. Dezvoltarea permanentă îți lărgește orizontul și te ajută să te adaptezi mai ușor la ce poate interveni în drumul tău.

Ține minte, dacă simți că ești pe drumul cel bun, dacă ești în acord cu sufletul tău, cu calitățile tale native, cu pasiunea ta, cu siguranță vei avea succes. Tot ce se naște din pasiune și este încununat de perseverență și dezvoltare continua va avea succes. Cu pași mici la început, poți ajunge să-ți împlinești misiunea și să simți că ți-ai găsit drumul.

Total
0
Shares

Transformă “dimineața” într-un prieten de nădejde

Cred mult în ideea de a porni în fiecare zi, nu doar de a continua. Sigur că ne continuăm viața, dar e benefic să o facem cu intenția de a porni, de a alege ce trăim. Să fim conștienți că ne alegem viața pe care o trăim în fiecare zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Introdu adresa ta de mail și te voi ține la curent cu noutăți captivante!

Total
0
Share