Secretul care te ajută să depășești orice problemă

Deși pare greu de crezut, felul în care ne raportăm la situațiile pe care le traversăm, percepția pe care o avem asupra lucrurilor este cea care ne ajută sau ne aruncă în deziluzie și durere. Învață să-ți fi prieten, nu dușman!
Total
0
Shares

Viața ne aduce atât momente de bucurie, cât și de tristețe. Când ne este bine nu avem nevoie de ghidaj. Dar când avem parte de situații care ne provoacă durere, apare nevoia de a învăța cum să gestionăm momentul, pentru a ne ajuta să-l traversăm, nu să ne înecăm în el.

Felul în care înțelegem, în care percepem problema este definitor. Singuri putem să ne scoatem din situație, sau să ne afundăm în ea.

Am picat un examen, unii colegi mă bârfesc, prietenul m-a părăsit, șeful îmi dă sarcini cu duiumul, părinții îmi plasează în brațe problemele lor, copiii au nevoi nelimitate etc…

Ne putem confrunta cu o multitudine de situații, și toate se pot rezolva aplicând aceeași formulă. Nu e magie, dar funcționează ca și când ar fi.

Percepția situației este cheia:

  • Când interpretez și integrez situația ca pe o lecție de viață, mă mobilizez să înțeleg ce am eu de făcut cu mine, ce schimbări pot face în prezent pentru a mă ajuta și ce modificări este necesar să fac în viitor pentru a nu mai ajunge în același punct.
    Cu acest tip de gândire și cu acțiune, reușesc să ies din problemă!
  • Dacă, în schimb, percep situația ca pe ceva nefast care mi se întâmplă, ca pe un ghinion, o pedeapsă, ajung să intru în rolul de victimă și astfel să mă afund în tristețe și disperare.
    Care este efectul? Acela că nu depășesc durerea, ci o perpetuez!

De cele mai multe ori ajungem în situații care ne depășesc pentru că am lăsat să crească bulgărele durerii. Inițial era mititel, dar pe măsură ce ne-am complăcut în situație, am renunțat la ce ne doream, am acceptat azi o sarcina în plus, maine alta, fără să spunem nimic și astfel am ajuns la un bulgăre imens de frustrare și durere.

Dacă ne confruntăm cu o problemă, faptul că predăm armele ne ajută efectiv la ceva? Ne oferă o perspectivă constructivă?

Iată ce poți face concret:

1. Notează-ți problema. Când scrii ce simți, scoți din tine problema și te poți uita la ea cu o mai mare detașare.

2. Gândește-te! ”Asta este o lecție de viață pentru mine. Oare ce am de învățat de aici? Poate să anunț din timp că lucrurile nu o iau pe un făgaș fiesc la job; poate să spun din timp stop abuzului emoțional; poate să caut ajutor concret zi de zi, nu să fiu eroina fără statuie; poate să dau mai multă independență copiilor, ca astfel să mă degrevez de câteva responsabilități. Sau poate că am nevoie să învăț să-mi planific mai bine timpul și să spun: am nevoie de ajutor, am nevoie de o pauză. ”

În mod cert ai nevoie să te iubești, să te respecți și să te alegi.

3. Ok, acum să ai identificat ce poți face diferit data viitoare, haide să te mobilizezi, să-ți prepari o cafea bună sau să ieși la un bar cochet, sau la o plimbare și să te relaxezi. Să fii însoțită de iubirea ta pentru tine. Planifică-ți următorii pași. Viața ta se întâmplă acum, și merge înainte.

4. Identifică oamenii care te pot ajuta, care te pot susține în drumul tău.

5. Confruntă problema, spune ce ai de spus celui care te-a rănit, descarcă-te elegant, nu agresiv. Apoi închide această ușă. Gata cu situația asta!

Ești o altă persoană acum, cu altă experiență, cu un nou bagaj emoțional. Ești mai înțeleaptă, mai puternică pentru că ai DEPĂȘIT obstacolul.

Ești mai independentă pentru că ai avut puterea să alegi pentru tine, să te alegi pe tine!

6. Fii pregătită pentru un alt stil de viață, cu tine în centrul vieții tale, fără să mai fii dispusă să lași ca bulgărele nemulțumirilor să se facă mare. Taie răul din rădăcină și ALEGE. Nu îi mai lăsa pe alții să te aleagă.

Alege tu! Planifică-ți propria viață!

Situațiile apar, iar felul în care reacționăm la ele poate fi îmbunătățit. Chiar dacă nu îți vine natural, poți învăța. Ai încredere în potențialul tău.

Transformă problemele în provocări și viața ta va deveni mai bună, mai plăcută, mai frumoasă!

Mesaje pentru tine, pe acest subiect:

Total
0
Shares

Îndoiala, sursa autolimitarii și a frământărilor nesfârșite!

Când ne învăluie îndoiala, apare nelinistea. Acea emotie care ne tulbură sufletul. Ne-linistea, adică lipsa liniștii. Concret linistea ne părăsește și în locul ei apare acea senzație care se simte nasol. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Introdu adresa ta de mail și te voi ține la curent cu noutăți captivante!

Total
0
Share